למה חתונה ממבט ראשון לא מצליחה להוביל לזוגיות

שלוש עונות חתונה ממבט ראשון לא הצליחה ליצר זוגיות ארוכת טווח. העונה הרביעית בעיצומה ועושה רושם שהסיפור חוזר על עצמו. למרות ההשקעה בהתאמה אישית הכוללת שאלוני עומק, מבחן ריח, ראיונות נרחבים וליווי מומחים, התוצאות מאכזבות. מה חסר אם כן בתוכנית המושקעת? התשובה: תהליך של התאמה רגשית לפני שנכנסים לחופה. רק עם התאמה אישית + התאמה רגשית יזנק הסיכוי לזוגיות ארוכת טווח. השלב ההכרחי הזה יביא לעולם יותר זוגות מאושרים, אבל כנראה גם יוציא את העוקץ מחתונמי.
התאמה אישית
כדי ליצור חיבור ועניין בין שני זרים חייבת להתקיים התאמה אישית. מחקרים רבים ניסו לפצח את הקוד להתאמה הזוגית. האנתרופולוגית דוקטור הלן פישר ערכה מחקר מקיף בנושא, שכלל מיליון ומאתיים אלף זוגות ונשים וגברים שאינם בזוגיות. המחקר מצא כי קיימות ארבע קבוצות אישיות, שהשוני ביניהן מתאפיין בהורמון הדומיננטי באנשים המרכיבים את הקבוצות. פריצת הדרך הגדולה של המחקר היא הגילוי כי קיימת שיטתיות בתהליך המשיכה בין האנשים בהתאם לסיווגם הקבוצתי.
מי נמשך למי
על פי המחקר ההורמונים השולטים באישיות הם: דופמין, אסטרוגן, טסטוסטרון וסרוטונין. לאחר ניתוח התוצאות גילו שאנשים שהדופמין שולט בהם הם סקרנים, יצירתיים, ספונטניים ונמרצים, והם נמשכים לאנשים דומים להם. בעלי סרוטונין דומיננטי, המאופיינים כשמרנים, קונבנציונליים, צייתנים, מכבדים סמכות, נוטים לדת ומסורת, נמשכים גם הם לאנשים דומים.
לעומתם בעלי טסטוסטרון גבוה, המאופיינים כאנליטיים, הגיוניים, ישירים והחלטיים נמשכים לאנשים עם אסטרוגן מודגש, שהם אנשים אינטואיטיביים, בעלי יכולת הבעה רגשית, יכולת ורבלית גבוהה ומיומנות בן אישית. כמובן שבכל אדם יש את כל המרכבים וההורמונים, אבל המינונים שונים.
התאמה רגשית - למה התאמה אישית לא מספיקה
על פי המחקרים, זרים בעלי התאמה אישית ימצאו הרבה מכנים משותפים. אבל התאמה רגשית נובעת גם ממשתנים על בסיס נטיות לב והעדפות אישיות. התבוננות והקשבה למילים, לטון הדיבור, לצחוק, לחיוך ולשפת הגוף יכולים לשנות את ההתייחסות לאדם ב-180 מעלות, לטוב או לרע. הקליק המיוחל יגיע רק בהיכרות אמיתית פנים אל פנים. והחידוש הגדול - אפשר לעשות את זה עוד לפני שנפגשים.
טיפטופ-מאץ' – אפליקציה מהפכנית להיכרויות בהתאמה אישית ורגשית